Thunderbird ile Hotmail Hesabına Bağlanmak

Thunderbird ile Hotmail Hesabına Bağlanmak

Thunderbird ile Hotmail Hesabına Bağlanmak

Thunderbird ile Hotmail veya Yahoo Hesabına Bağlanmak


Kızılay Web Banner 728X090

Gmail, Hotmail ve Yahoo şu anda dünya çapında en çok kullanılan e-posta servislerinden. Gmail, sunduğu pop3 özelliği ile diğer ikisinden ayrılıyor. Hotmail ve Yahoo ise pop3 özelliği sunmadıkları için, kullanıcıları her defasında web üzerinden postalarını kontrol etmek durumunda kalıyorlar. Fakat bu yazıda, artık bu duruma bir son vereceğiz 


Ne yapacağız?


Birazdan anlatacak olduğum işlemleri Hotmail üzerinden gerçekleştireceğim. Yahoo kullanıcıları da benzer adımlarla aynı sonuca ulaşabilirler. Sonuçta, Thunderbird içerisinden Hotmail’deki e-postalarımızı bilgisayarımıza indirmiş olacağız. Yani hem e-postalarımızı bilgisayarımızda saklamış olacağız, hem de Hotmail servisinin normalde sunmadığı pekçok özelliği Thunderbird ile kullanabilme ayrıcalığına ulaşacağız. Ve ayrıca Hotmail’in yavaş çalışan web arayüzünden de kurtulmuş olacağız.


Adım adım sonuca gidelim


1-) Thunderbird içerisinden Hotmail hesabına ulaşabilmemiz için 2 adet eklenti yüklememiz gerekiyor.  WebMail ve Hotmail isimli eklentileri indirin. Bu eklentileri sırasıyla Thunderbird’e yükleyin. Eklenti yükleme işlemlerini Araçlar -> Eklentiler menüsü altından kolaylıkla yapabilirsiniz.




2-) Eklentileri başarıyla yükledikten sonra Thunderbird’e şimdi bir Hotmail hesabı tanımlayacağız. Bunun için Dosya -> Yeni -> Hesap… menülerini takip edin. Açılan pencereden Web Posta seçeneğini işaretleyip ileri butonuna tıklayın.



3-) Yeni pencerede hesabımızla ilgili bilgileri gireceğiz. ilgili kutulara isminizi ve Hotmail hesabınıza ait e-posta adresinizi giriniz. Bu bilgileri girdikten sonra ileri butonuna tıklayarak bir sonraki adıma geçebilirsiniz


4-) Bu pencerede Hotmail kullanıcı adınızını girmelisiniz. Eğer kullandığınız e-posta adresi deneme@hotmail.com ise aynı şekilde bu penceredeki kutucuğa yazmalısınız.


5-) Bu adımda, önceki adımlarda yapmış olduğumuz ayarların bir özeti gösterilecektir. Eğer yanlış bir ayar görmüyorsanız Tamamlandı butonuna tıklayarak yaptığınız işlemleri onaylayabilirsiniz.


6-) Bu adımda karşınıza Hotmail hesabınızın şifresini soran bir iletişim kutusu çıkacaktır. Bu kutuya şifrenizi girin ve Tamam butonuna tıklayın. Eğer şifrenizi her defasında girmek istemiyorsanız bu kutudaki Bu parolayı hatırlatmak için parola yöneticisini kullan seçeneğini işaretli hale getirebilirsiniz.


7-) Bu 6 adımdan sonra Hotmail hesabınız Thunderbird’ün klasör panelindeki yerini alacaktır ve Hotmail hesabınızdaki e-postalar bilgisayarınıza indirilmeye başlanacaktır. E-posta indirme işlemi biraz zaman alabilir, sabırlı olun