Mükemmel Alan Adı Bulmak İçin Öneriler

Mükemmel Alan Adı Bulmak İçin Öneriler

Mükemmel Alan Adı Bulmak İçin Öneriler

Halâ iyi bir alan adı (domain name) bulabilirsiniz


Kızılay Web Banner 728X090

Web sitelerine kolayca ulaşmak için kullandığımız adreslere alan adı veya domain name ismi verilir. Ve her gün binlerce alan adı kayıt edilmektedir. Dolayısıyla kendi istediğiniz bir alan adını satın almak gitgide zorlaşıyor. Çünkü sizden önce bir başkası o alan adını satın almış olabiliyor. Bu durumda alternatif alan adları oluşturmak gerekiyor. Bust A Name isimli çevrimiçi araç, bu konuda bize yardımcı olmak için hazırlanmış.


Bust A Name nedir?


Bust A Name, çeşitli kelimelerin birleşiminden yeni alan adları bulmanızı sağlar. Sade ve basit arayüzü sayesinde bu aracın kullanımı çok kolay. şimdi örnek bir uygulama üzerinde giderek bu aracı anlamaya çalışalım.


Bust A Name nasıl kullanılır?


Örneğin bir resim yükleme servisi yapmış olalım ve buna yeni bir alan adı arıyoruz. Aradığımız bu alan adı içerisinde resim, yukle ve upload kelimelerinin geçmesini istiyoruz (türkçe karakterler yok). Hemen Bust A Name aracının web sitesine giriyoruz ve 1. Start Here bölümüne bu kelimeleri yazıyoruz.


Kelimeleri girdikten sonra 2. List of Words bölümünde, kelimelerin listelendiğini göreceksiniz. Eğer her kelimenin sağındaki mavi okların üstüne gelirseniz, o kelimenin benzerini -eğer varsa- görebilirsiniz.


3. Available Domains bölümünde ise, girdiğiniz kelimelerin birleşiminden yeni alan adları üretilecektir. Ã?retilen bu alan adlarından yalnızca daha önceden satın alınmamış olanlar listeleniyor. Bu liste içerisinden hangi alan adını beğendiyseniz yanındaki Save butonuna tıklayın. Ayrıca alt kısımdan; bu listeyi alfabetik sıraya göre, alan adının uzunluğuna ve kalitesine göre sırayalabilirsiniz de…


4. Domains to Buy (Cart) isimli son bölümünden ise alan adınızı Buy butonuna tıklayarak satın alabilirsiniz. Alt kısımdan satın alma işlemin yapılacağı web servisini seçebiliyorsunuz.

Eğer buraya kadar anlattığım işlemler sonucunda listelenen alan adlarından memnun kalmadıysanız, alt kısımdaki Options bölümünden daha geniş bir alan adı araması yapabilirsiniz. Örneğin com uzantısının yanında net uzantısını da ekleyebilirsiniz.