Gözler makyajla nasıl büyük gösterilir

Gözler makyajla nasıl büyük gösterilir

Gözler makyajla nasıl büyük gösterilir

Küçük gözlü bazı kadınlar gözlerini büyütmek ister,Özel bir yere gidecekse yada kendini daha mutlu hissediyorsa yöntem oldukça basittir makyajla büyük göstermeleri çok kolay. Gözlerinizi makyajla daha büyük gösterebilir ve ideal olarak kabul edilen badem göz formuna yaklaştırabilir siniz. Göz makyajını yaparken dikkat etmeniz gereken bir kaç püf noktasıyla istediğiniz sonuca ulaşabilir ve gözlerinizi her zamankinden daha büyük gösterebilirsiniz.

Kızılay Web Banner 728X090


Gözleri makyajla daha büyük göstermek için gölgelerden faydalanabilirsiniz. Eğer gölgeli makyajlar seviyorsanız göz kapaklarınızın bütününe öncelikle ışıltılı ve açık renk bir far sürün. Sonra göz kapağınızın dışa yakın kısmına ters v şekli çizer gibi koyu renklerle gölge yapın. Bu işlemi yaparken gölgeyi şakaklarınızı hedef alarak uygulayın. Elbette şakaklarınıza kadar gölgeyi taşımayın sadece iki taraf içinde ortak bir referans noktası için şakaklarınızı hedef alın. Ardından göz içinize bolca mat beyaz kalem sürün. Alt kirpik dibinize koyu renk kalem ve far sürmekten kaçının.


Gölgeli makyaj sevmiyorsanız eyeliner ile de gözlerinizi daha büyük gösterebilirsiniz. Eyeliner sürmeden önce göz kapaklarınıza yine açık renk ve ışıltılı bir göz farı sürün. Açık renk ve ışıltılı far göz kapaklarınızı olduğundan daha büyük ve geniş gösterecektir. Eyeliner uygularken çizginin göz kapağının tamamında ince olmasına dikkat edin. Sadece göz kapaklarınızın dışına doğru hafifçe kalınlaştırabilirsiniz. Sora kaşlarınızın bittiği yeri hedef alarak yarım cm ile bir cm arasında kuyruklar ekleyin. Kaşlarınızı hedef olarak almanız iki gözünüzdeki kuyruğunda eşit olmasını sağlayacaktır.


Göz makyajınızı bitirdikten sonra bol maskara uygulayın. Uzun ve kıvrık kirpikler gözlerinizi olduğundan daha büyük göstermeye yardımcı olacaktır.