Zerdeçalın Şifa Veren Faydaları

Zerdeçalın Şifa Veren Faydaları

Zerdeçalın Şifa Veren Faydaları

Zerdeçalın Şifa Veren Faydaları

Kızılay Web Banner 728X090


Anavatanı Doğu Hindistan olan ve ülkemizde yetiştirilmeyen zerdeçal, yer elmasına benzeyen zerdeçal, pilavlarda ve salatalarda da kullanılmaktadır.


Son zamanlarda pek çok derde deva olan ve yemeklerde baharat olarak kullanılan zerdeçal, insanların bitkisel çarelere olan inançları sayesinde hayatımızda önemli bir tutmaya başlamıştır. Dünya genelinde 4 bin yıldır kullanıldığı bilinen zerdeçal yapılan araştırmalar neticesinde faydaları da kanıtlanan bir bitkidir. İçeriğinde bulunan curcuminin maddesi ile pek çok derde deva olmaktadır. Anavatanı Doğu Hindistan olan zerdeçal aynı zamanda da Hint safranı olarak bilinmektedir.


1-Kansere Faydaları: Zerdeçalın en önemli faydasının kansere karşı koruyucu olması bilinmektedir. Özellikle de kanserle mücadele eden hastaların kemoterapiye ek tedavi olarak zerdeçalı seçmeleri büyük faysa ve iyileşmeye yardım sağlamaktadır. Özellikle de göğüs kanseri ile mücadelede etkili olmasının yanında tümörlerle de mücadeleye etki sağlamakta, tümörlerin büyümesini engellemektedir. Baş, boyun, cilt, meme, mide, rahim ağzı ve pankreas kanserlerine karşı da önemli faydaları bulunmaktadır. Ayrıca kanser hücrelerinin yaşamasını sağlayan enzimlerin aktivitelerini azaltmakta ve hastalığa karşı vücudu korumaktadır. Meme kanserine neden olan hücreleri % 75, karaciğer kanserine neden olan hücreleri ise % 70 oranında engellemektedir. Özellikle de zeytinyağı ile birlikte tüketildiğinde faydaları daha da artmaktadır. Ayrıca zeytinyağının yanı sıra karabiber ve acı kırmızıbiber ile alınması da faydalarının daha iyi ortaya çıkmasını sağlamaktadır.


2-Alzheimer: İçerisinde bulunan curcuminin maddesi kanserin yanı sıra Alzheimer hastalığına da çare olmaktadır. Dünyanın en önemli ve en çok görülen nörolojik sorunlarından biri olan Alzheimer ile mücadelede pek çok bitkiden yardım alınmaktadır. Ancak bu bitkiler arasında zerdeçalın ayrı bir yeri vardır. Zira zerdeçal içeriğinde bulunan maddeler nedeni ile kanser ve Alzheimer’in en başta gelen tedavi uygulamalarına yardımcı olmaktadır. Yemek borusu kanseri hücrelerini de yok etmektedir.


3-Anti-İltihap: Zerdeçalın iltihap önleyici de yararı bulunmaktadır. Özellikle de eklem iltihapları üzerinde etkilidir. Eklemlerdeki iltihaplanmayı azaltarak artrit ile ilişkili ağrıyı rahatlatmaktadır. Zerdeçal, eklem ağrılarına neden olan COX-2 adlı enzimi durdurma özelliğine sahiptir.


4-Anti- Bakteriyel: Uçucu yağlar bulunduran zerdeçal, cilt yaralanmalarında da haricen kullanılmaktadır. Pek çok cilt rahatsızlığı ile savaşan zerdeçal, yapılan tüm araştırmalara göre sigara içen kişilerde de cildi tedavi etmekte, sigaranın cilde sağladığı olumsuzluklardan cildi korumaktadır.


5-Solunum Yolları: Zerdeçalın solunum yollarına iyi gelen ve solunum yolları enfeksiyonlarına karşı koruyucu olan özelliği sayesinde üst solunum yolları enfeksiyonları önlenmekte, astım, bronşit ve sinüzite iyi gelmektedir. Antienflamatuar ve antioksidan özellikleri nedeni ile de solunum yolları hastalığı henüz oluşmadan vücutta koruma sağlamaktadır.


Sayısız faydası bulunan ve hastalıklarla mücadelede vücudumuza destek olan zerdeçal, hakkında daha detaylı bilgilere ulaşmak için linke tıklayınız. Günde ortalama 1 çay kaşığı yiyerek sınırsız faydalarından yararlanmak mümkündür.